Work travel blog

#1 Work Travel vibes van Linda Roos

Wie ben jij en wat doe jij voor werk?

Ik ben Linda, tekstschrijver en taalcoach. Via sessies, workshops en online cursussen maak ik taal leuk, luchtig en logisch. Daarnaast schrijf ik copy voor je organisatie of bedrijf met een herkenbare, heldere tone of voice én laat ik zien hoe je deze zelf moeiteloos implementeert. Ik ben dol op storytelling en een ware sucker voor vloeiend geformuleerde zinnen zonder spelfouten.

Hoe ziet een standaardweek er bij jou uit?

Het leuke van mijn werk is dat mijn weken niet snel standaard zijn. Wat ik wel doe (als mijn deadlines dat toelaten): de week rustig opstarten. Maandag is een dag waarop ik niet als een kip zonder kop begin, maar een dag waarop ik kleine taken oppak en mijn administratie bijwerk. Eind van de week heb ik vaak een cowerkdag met een andere ondernemer of een vriendin. Qua werkzaamheden verschilt het van week tot week.

Linda Roos

Foto door Prisca Visser

Ga je vaak op vakantie of verblijf je voor langere periodes in het buitenland?

Ik probeer vaak een (korte) vakantie te plannen, bijvoorbeeld een weekendje weg met mijn vriend of een bezoekje aan vrienden in het buitenland. Verder ben ik veel in Griekenland te vinden, want mijn vriend komt daarvandaan.

Hoe richt jij je vakantiedagen in?

Meestal heb ik aan het begin van het jaar wel zicht op waar ik allemaal naartoe wil, en zorg ik dat ik er elk kwartaal even uit ben. Dit jaar is dat natuurlijk anders. Dat zorgde er ook voor dat ik wat bewuster ben gaan kijken naar rustmomenten en vakanties. Hoe neem ik vrij als ik even niet echt ‘weg’ kan? Wat is dan voor mij belangrijk? Hoe houd ik mezelf bij m’n laptop vandaan?

Spaar jij voor vakanties?

Meestal niet specifiek voor vakanties, maar ik zet wel geld opzij. Momenteel zit ik thuis in een verbouwing en heb ik de nodige keukenapparatuur op Marktplaats gezet. Het geld dat dat oplevert, gaat direct naar een aparte spaarrekening voor vakanties en leuke dingen.

Hoeveel keer per jaar ga jij op vakantie?

Gemiddeld denk ik twee wat langere/grotere vakanties en meestal nog zo’n drie à vier korte (weekend)tripjes.

Wat zijn de dingen die jij doet zodat jij OP vakantie goed kan genieten?

Ik houd de dag na terugkomst vrij. Een dag van tevoren niet, ik vind het altijd extra fijn om de dag voor vertrek nog wat laatste werkdingen te regelen. Meestal is het bij mij in de zomer bovendien niet superdruk, dus dat is goed te doen.

Wat is voor jou vakantiegevoel?

Het gevoel dat je op een gegeven moment niet meer weet welke dag van de week het is. Dat is het moment waarop ik mijn werk helemaal los kan laten. Voor mij dé ultieme ontspanning.

Wat is jouw ultieme tip om in het vakantiegevoel te komen?

In een park picknicken en thuis een koud voetenbadje nemen.


Sky is the limit. Als je overal heen zou kunnen vliegen zonder dat je zorgen hoeft te maken over werk/geld of gezondheid, waar zou je dan naar toe willen reizen en waarom?

Ik heb nog wel flink wat plekken op m’n lijstje, maar ik zou in dit geval kiezen voor Nieuw-Caledonië. Een vriendin van mij – die ik zeven jaar geleden ontmoette in Salamanca toen ik een cursus Spaans deed – woont daar en het ziet eruit als een waar paradijs. Vorig jaar was ze hier op bezoek en gaf ik haar een aantal van mijn visitekaartjes. Toen ze die laatst terugvond in haar tas, stuurde ze me deze foto. 
Wil je meer weten over Linda en haar bedrijf? Volg haar dan op Instagram

Linda Roos visitekaartje buitenland

Treat Yourself to more travel vibes