Work travel blog

#3 Work Travel vibes van Michelle van Zwieten

Wie ben jij en wat doe jij voor werk?

Ik ben Michelle van Zwieten. Ik heb mijn bedrijf Wereldmatch waarbij ik mensen help met het plannen en uitpuzzelen van hun reis maar net even anders dan een standaard reisbureau sluit de reis volledig aan bij je wensen, informeer ik je over de cultuur én boek je aan de hand van mijn stap voor stap instructies je reis volledig zelf. Daarnaast heb ik een 2e bedrijf waarbij ik ondernemers help als technische Virtual Assistent. Het maken van koppelingen en aanpassingen in systemen.

Oh en ik werk op dit moment ook nog in loondienst!

Hoe ziet een standaardweek er bij jou uit?

Gemiddeld werk ik 3 dagen a 24 uur totaal in loondienst op wisselende dagen. De overige dagen gebruik ik voor werken in en aan mijn bedrijven en probeer ik ook genoeg tijd vrij te houden om door te brengen met mijn vriend, familie en vrienden.

Michelle van Zwieten op een van haar wereldreizen.

Foto door Prisca Visser

Wat is jouw link met reizen?

Mijn bedrijf Wereldmatch is ontstaan vanuit mijn grote passie voor reizen. Ik ben verliefd op de wereld en zou het liefst veel vaker op reis zijn. Op dit moment probeer ik minimaal 1x per jaar voor een maand op reis te gaan plus nog wat kortere trips. Het ene jaar lukt dat beter dan het andere jaar maar door in mijn bedrijf ook bezig te zijn met reizen is het prima uit te houden!

Hoe richt jij je vakantiedagen in?

Als ondernemer heb ik geen vakantiedagen en kan ik vrij nemen wanneer ik wil, ook heb ik mijn bedrijven zo ingericht dat ik alles online kan doen waardoor ik in principe vanuit overal in de wereld kan werken zolang er maar internet is. Nu ik tijdelijk weer in loondienst werk heb ik wel te maken met vakantiedagen maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij hier niet in heb verdiept. Toestemming vragen vind ik altijd wel een ding maar tot op heden is het altijd goed gekomen.

Spaar jij voor vakanties?

Ik spaar maar niet specifiek voor vakanties. Het liefst besteed ik iedere euro aan vakanties. Heel goed in een groot bedrag sparen ben ik dan ook niet want wanneer ik meerdere leuke getallen op mijn beeldscherm zie, zie ik tegelijkertijd alweer een hele mooie vakantie voor mij. Wel vind ik het belangrijk om mijn financiën goed op orde te hebben, zo weet ik precies wat er in komt en uit gaat en houd ik op reis altijd mijn uitgaven bij.

Hoeveel keer per jaar ga jij op vakantie?

Dat verschilt per jaar. Het ene jaar alleen 1x voor een maand, het andere jaar ga ik meerdere keren waaronder een verre reis maar ook meerdere keren dichtbij in de vorm van een weekendje of midweek. In de meeste gevallen komen de vakanties spontaan op mijn pad door bijvoorbeeld een leuke vliegticketactie en plan ik niet al het hele jaar vooruit op welke reisjes ik ga maken.

Wat zijn de dingen die jij doet zodat jij OP vakantie goed kan genieten?

Op tijd beginnen met inpakken en spullen klaarleggen. Meestal maak ik een lijstje met alle dingen die nog moeten gebeuren. Een hele waslijst met soms hele kleine handelingen maar dat geeft mij rust in mijn hoofd zodat ik ontspannen op vakantie kan gaan. Last minute inpakken werkt voor mij vaak niet.

Wat is voor jou vakantiegevoel?

Een vreemde taal om mij heen, slepen met mijn backpack die weer net iets te vol zit en niet weten wat je gaat tegenkomen, zien, voelen, proeven en horen. Daarnaast geeft mij slenteren door straatjes, je ogen uitkijken over prachtige natuur, vreemd eten proberen en nieuwe mensen ontmoeten ook het ultieme vakantiegevoel.

Wat is jouw ultieme tip om in het vakantiegevoel te komen?

Gesprekken aangaan met de lokale bevolking of andere reizigers. Mooie gesprekken en ervaringen uit te delen, het geeft een extra dimensie aan je vakantie en misschien wel bijzondere vriendschappen voor het leven. Een andere tip: neem een mooie souvenir mee naar huis nemen en geef deze een mooi plekje waardoor je iedere keer als je je het ziet weer mooie herinneringen boven komen.  


Sky is the limit. Als je overal heen zou kunnen vliegen zonder dat je zorgen hoeft te maken over werk/geld of gezondheid, waar zou je dan naar toe willen reizen en waarom?

Dit is lastig! Ik mis mijn geliefde Spanje maar aangezien dat toch makkelijker te regelen is kies ik voor een land in Zuid-Amerika. Het gaat dan tussen het voor mij bekende Peru, Bolivia of een nieuw land ontdekken zoals Colombia. Misschien een mooie combinatie voor langere tijd als ik mij toch geen zorgen hoef te maken om het geld!

Wil je meer weten over Michelle en haar bedrijf? Volg haar dan op Instagram.

Michelle op een verre bestemming.

Treat Yourself to more travel vibes